2 oktober: BoxingYoga™ bij de Bredase Ring

Op vrijdagavond 2 oktober is De Bredase Ring gastheer van een speciaal event: de BoxingYoga™ primeur in de provincie Brabant.

Wat gaat er gebeuren?

Op vrijdagavond organiseren we 2 BoxingYoga™ lessen:
Van 19.00 - 20.00u een editie speciaal voor alle boksers
Van 20.30 - 21.30u een editie voor zowel boksers als non-boksers.

Doe mee!

Om zeker te zijn van een plek op de mat, meld je jezelf en vrienden/familie/collega’s aan via het online aanmeldformulier*.

* Als de link het niet doet: kopieer/plak dit in de browser: http://goo.gl/forms/fQNuetx7VL.

Boks- of yoga ervaring is niet nodig om de les te kunnen volgen. Leden en niet-leden van de Bredase Ring, boksers en non-boksers, iedereen kan meedoen.

BoxingYoga™ Tour door Nederland

Froukje Heres is de eerste (en nu nog enige) BoxingYoga™ coach in Nederland. Om zoveel mogelijk Nederlanders BoxingYoga™ te laten ervaren, heeft ze de BoxingYoga™ tour door Nederland bedacht.
In elke provincie gaat ze bij boksclubs en yoga studio’s langs om een les of workshop te geven. Zo ook bij de Bredase Ring!

Wat is BoxingYoga™?

BoxingYoga™ is een op yoga gebaseerd trainingssysteem, dat zowel mentale als fysieke kracht en flexibiliteit bevordert, blessures voorkomt, prestaties verbetert en zorgt voor een goede gezondheid.
Het is een aanvullende training voor boksers, yogi’s, eigenlijk iedereen die graag een actieve levensstijl heeft. Je werkt tijdens de les aan de ontwikkeling van jouw eigen kracht, flexibiliteit en balans. Tijdens de les van 60 minuten ga je 4 fases door:

1.    warm-up
2.    kracht
3.    mobiliteit
4.    cool-down

 Of je nu een geoefend of beginnend sporter bent, BoxingYoga™ is voor alle leeftijden en niveaus. Probeer het vooral zelf uit en laat ons weten wat je er van vindt.

Ontstaan in Londen

BoxingYoga™ is ontstaan in een boks club in Londen. De eigenaar van deze club, Matt Garcia, merkte dat zijn boksers iets extra’s nodig hadden in hun trainingsregime om goed te kunnen (blijven) presteren en blessures te voorkomen / sneller genezen.

Yoga leek hem daarbij de perfecte oplossing, maar vreesde dat hij zijn boksers niet aan de traditionele yogavormen zou krijgen. Hij zocht daarom hulp van zeer ervaren yoga docente Kajza Ekberg. Samen ontwikkelden ze BoxingYoga™ als trainingssysteem.
Met hulp van o.a. fysiotherapeuten, yoga en boks professionals werd de methode getest en aangescherpt en zo is het gegroeid tot de hedendaagse trainingsformule.

Meer weten?

Zie voor meer informatie de BoxingYoga™ website: www.boxingyoga.com.
Wil je Froukje iets vragen? Mail haar via froukje@boxingyoga.com.